Men om man skulle ta tag i sina plikter?!

Så idag får det bli en sydag, måste ju snart bli klar med den stackars bröllopsklänningen, tror att bruden föredrar att den är klar innan hon åker till USA för att gifta sig. Men först en vaniljlatte så jag blir lite piggare.
 
Laters babes ♥
 

Choklad i ansiktet....

... låter ju helt klart lite skruvat, men precis det jag har sysslat med idag. Hittade en ansiktsmask på Ica som luktade apelsinchoklad. Det stod till och med på paketen att man faktiskt inte kan äta den fast den luktar så gott. Kändes precis som riktig smält choklad och luktade underbart. En stor hit om man gillar choklad ;o)
 
Mycket mer än så har jag inte gjort gjort idag. Är fortfarande lite krasslig så jag är hemma och vilar idag också. Så nu blir det fortsatt soffhäng och tittande på chickflicks.
 
Ha en goer tisdag!

Färdig till slut.

I lördags skulle vi iväg till vänner som precis har fyllt 30 båda två och då skulle jag ju ge en tavla hade jag fått för mig. Nemas problemas tänkte jag det är ju två dagar kvar. Så i lördags på förmiddagen skulle den målas klar och jag kladdade på lager efter lager och ändrade och fixade och slet mitt hår. Gick ut till gubben i verkstan och erkände att det blir nog att köpa en blomma istället men först var jag bara tvungen att sova en stund för jag var helt slut som en urvriden trasa. Så jag la mig på soffan, fick en tanke om en blomma på tavlan och somnade. När jag sen vaknade så var det bara att sätta tanken på duken och till slut fick jag fram ett helt ok resultat. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig från början, men jag blev ganska nöjd till slut.
 
Kvällen hos vännerna började nere vid sjön med kvällsdopp och picnic och solnedgång över vattnet, sen hem till deras nya hus för rundvandring och fortsatt mys och även ett litet nattadopp i deras uppblåsbara spa, gött liv med andra ord. Framåt småtimmarna vandrade vi hemåt med trötta barn och trillade i säng. På morgonen vaknade jag och kände att den däringa tröttheten från lördagen hade gått över till feber och allmänt kassmående. Planerna på att grilla hos päronen med alla syskonen gick i stöpet. Visade sig senare att storebror med familj också låg sjuka. Inge vidare familjeträff den dagen. Men i det stora hela en lyckad helg. Nu är jag ju tyvärr fortfarande kass och det är måndag, så det blev att sjukskriva sig :/
 
Men här kommer i alla fall tavlan, vad tycks?
 
 

En tavla, i dubbel bemärkelse.

På lördag ska vi hem till vänner och titta på deras nya hus för första gången och då hade jag tänkt mig att jag skulle måla en buddha-tavla till frun. Mmmmmm tänkt va det ja, för än så länge har jag bara satt dit konturer och det som ska bukta ut lite, inte en enda färgklick på hela duken. Bra så med planeringen haha. Jag kanske jobbar bäst under press så det är undermedvetet jag väntar in i det sista med att börja, vem vet. Jag menar det är ju kanske bra om färgen hunnit torka innan man åker iväg på lördag kväll. Så ikväll blir det till att prioritera penslarna, familjen får fixa om sig själva. För att vara mia på en fredagskväll är nog inte helt uppskattat ;o)
 
Återkommer med bild så fort den är klar.

Ny hobby.

För några veckor sen kom jag och gubben på en crazy idé... vi köper en svarv!! För det är ju normalt det man köper när man åker på shopping en söndageftermiddag...not ;o)
Men kul som attan är det i alla fall och det visade sig att både jag och maken har en fallenhet för att jobba med trä och svarv. Så nu är mitt huvud fullt av ideer om vad man kan svarva till och modeller på ljusstakar jag ska göra. Än så länge har jag inte hunnit så mycket, har fullt upp med att komma in i jobbrutiner och så efter semestern och är trött som en lus om kvällarna. Men bara vänta så ska ni få se vad jag lyckas göra för fint.
 
Detta ska bli en ljusstake för lite tjockare ljus och jag tänkte att det kunde vara kul att ta före och efterbild på träklossen.
 
Förresten så blev kakan jättegod, kommer att bakas fler gånger.
 

Mitt i veckan bak...

Provar att baka zuccinikaka ala lchf för första gången, återkommer med besked om den var ätlig
eller döäcklig ;o) Det är ungefär som morotskaka fast zuccini istället. Måste ju ha lite att fika med fastän
man är duktig.

RSS 2.0