My name is Gump, Forrest Gump.

Ja ungefär så känns det när jag går just nu. Har varit på ortopeden och fått knäskenor som ska avlasta mina stackars knän innan det är dags för nästa operation. Skenorna spänns fast från halva låret ner till halva vaden och gör så att jag blir kobent istället för hjulbent. Väry knepigt att gå med, ser lite ut som om jag bajsat på mig. Men förhoppningsvis ska det hjälpa mig i längden så det är bara att knata på och se glad ut.

Trevlig valborg kära vänner.

Majväder

Enligt prognosen ska det bli 18 grader den första maj. Eftersom det är en röd dag är jag ledig (älskar den delen av att jobba dagtid) och det hade varit helt underbart att kunna vara ute hela dagen och njuta av sol och värme. Så nu håller vi tummarna att prognosen inte ändras till regn...


Dags för snagg

Är bara hemma en liten stund och slappnar av med en latte (älskar min kaffemaskin) innan jag ska iväg till frissan och fixa till snagget. Denna gången ska även sonen följa med. Jag erbjöd honom att jag kunde klippa honom, men nä se det dög inte. Tänk om det blev fult, det vågar man inte riskera som 14-åring. Jag har en ganske cool frisyr och har haft det ett par månader nu, det är rakat runt om på sidorna och längre uppe på, ungefär som Danny hade på Melodifestivalen fast mitt ligger ner åt ena sidan. Det tråkiga är dock att frisyren verkar väldans populär här i byn, var och varannan människa har sådan frisyr i olika varianter, både tjejer och killar, och det är ju roligare med en cool frisyr om inte så många har den. Vi får väl se hur länge den får vara kvar innan jag byter, är ju ganska ombytlig när det gäller färg och klippning och måste förändra mig hela tiden.

Ulllaaareeeeeeeeeeeeeeeeeeeed ;)

Äntligen är det dags, på lördag ska vi åka till Gekås i Ullared. Jag har inte varit där på över 3 år och som vanligt bygger de ut och till i den affären så att man garanterat aldrig ska känna sig hemma där. Tur de har karta över butiken. Min svärmormor skulle åka med sin samfällighetsförening (tror jag det heter) med egen buss. Dock blev de inte så många som anmälde sig så de fick ta med familj också och det gjorde vi med besked. Så nu är vi 10 stycken från släkten som ska åka på lördag och då får sonen också följa med. När ungarna kommer upp i ålder är det inte lika lätt att handla kläder så det är enklare så här. Dottern som tröttnar efter 10 minuter på Kappahl får dock inte följa med ännu. Tänk dig själv, om hon efter 30 minuter på Gekås börjar fråga när vi ska åka hem. Då har man ju knappt hunnit förbi schampot ännu ;)

Äntligen vår....

...även om den väljer att komma sisådär varannan dag ;)
 
I helgen var det riktigt skönt väder ute och jag passade på att köpa penséer och plantera om lite i mina krukor i trädgården. Från att se sorgligt trist ut efter en lång vinter så är det nu ganska vårlikt utanför husknuten. Av någon anledning bryr man sig inte lika mycket om hur det ser ut i trädgården på vintern när det ändå är snö eller gråblask ute. Cyklar ställs lite här och var och vissna blommor från förra sommaren står/ligger kvar i krukorna. Men så fort det börjar bli varmare så vill man ju ut och njuta av solen och då vill man ju att det ska vara fint där man sitter. Så lite sådant plock och även uppsättning av studsmattan pysslade vi med i lördags. Det var så varmt ute att vi kunde gå i shorts och linne! Halleluja tänkte jag och var helnöjd med att våren är här. När jag sen skulle gå ut på söndagen och sitta i min fina turkosa solstol vände jag efter ett par meter och gick in igen. Solen som hade lovat så mycket genom fönstret hade skaffat sig en kompis som heter isvind. Fifan va kallt det var när det blåste och inte lyckades jag hitta någon plats i lä heller. Men några rundor med tvätt på linan i trädgården blev det i alla fall, så härligt när det går att hänga ut tvätten. Eftersom vi har en gammal trädgård från 40-talet så är den komplett med en mattställning och en stolpe 5-6 meter därifrån (med mattställning menar jag en sån som är ett rör som nästan ser ut som ett fotbollsmål eller uppochnervänt u) och där emellan har jag en plastad wire uppspänd så att tvätten hänger på rad. Torkar mycket fortare än om man har en torkvinda och ser så mycket trevligare/gammaldags ut.
 
Jag har märkt att man gläds åt lite annorlunda saker när man kommer upp i ålder än vad man gjorde när man var ung. Eller.. man kanske ska säga att man gläds åt fler saker. Ibland kan jag komma på mig själv med att inse min egen ålder. Som tex att jag nu klär mig så att jag inte fryser och använder reflexer för att synas och struntar blankt i om det är coolt eller inte. Lite som jag kommer ihåg att jag tänkte om min egen mamma när jag var tonåring. När man var yngre var det ju viktigare att vara cool och snygg än att vara varm. En sån tanke kom även över mig när vi var tvungna att köpa ny tvättmaskin. Åh vad jag längtade efter den och vilken lycka när vi väl hade kopplat in den och jag fick börja tvätta. Förstå mig rätt, det är aptråkigt att tvätta, men med en ny skinande blank Electrolux med nya spännande program var det roligt igen. Då slår det mig igen.... jag har blivit vuxen...

RSS 2.0