Glad och ledsen onsdag...

Gårdagen var både glad och ledsen för min del. Den började jättebra med att jag äntligen nådde mitt första stora mål när det gäller min viktminskning vilket innebar att jag kom i mina jeans. Jeansen som jag hade för sju år sen då jag gick ner i vikt förra gången. Känslan av att kunna ta på dem utan att behöva ligga ner och dra in magen allt vad jag kan var obetalbar... så nu är jag sporrad som attan att kämpa mot nästa delmål. 4 kilo på 4 veckor fram till semester hade jag tänkt mig, och klarar jag det (klart jag gör) så ska gubben min köpa en fin bikini till mig. Längtar!!! Min lilla seger firade jag med att unna mig lite shopping på HM. Där kan man unna sig utan att det blir för dyrt haha, tre toppar och en klänning för 200 spänn!!

Men sen blev det lite ledsamt och tråkigt när jag skulle hälsa på Hannahn och säga hejdå. Min kära vän slutade på jobbet igår och flyttar idag till Halland, alldeles för långt bort för min smak, det kommer bli tomt utan henne att googla grabbar med på jobbet. Suck.... Men för att hon inte ska glömma mig allt för snabbt (fat chans, jag kommer stalka henne på twitter höhö) så fick hon en flamingotavla som jag har målat. Hennes reaktion var värt allt mitt slit, WOOAAAAAOOOOOWWWW, som det blir när man kommer på två dagar innan att det kanske kunde vara kul med en tavla. Blir så himla glad när andra tycker om mina tavlor, särskillt när jag själv är himla nöjd med resultatet. Det finns alltid en osäkerhet hos mig när det gäller min konst, tänk om den som får tavlan inte alls tyckte den var fin men inte vill säga det?! Därför är jag väldigt selektiv med vilka jag ger bort till.


Trädgårdsfixarsöndag

Det blev bara klippning av häcken på framsidan, sedan var jag tvungen att inspektera soffan i uterummet i några timmar. För att fördriva tiden där läste jag en bok.

Häcken före tuktning.



En annan del av häcken efter tuktning.




Eftersom det också var mors dag så blev jag uppvaktad av barnen. De hade plockat en jättefin bukett tulpaner från trädgården och ritat en fin teckning till världens bästa mamma..... och så lipade jag en skvätt. Mina älskade ungar!

Tidiga söndagsmorgnar

Eftersom jag la mig ganska tidigt igår så tyckte kroppen att jag sovit färdigt kl 6 i morse. Man börjar väl bli gammal kan jag tänka, för det är väl så att alla panschisar går upp svintidigt alltid?! Fördelen med att vara uppe med tuppen är att jag får min egen lilla stund i huset, för ingen annan är tokig nog att gå upp så tidigt på helgen. Total tystnad, frukost och kaffe, facebook och bloggar....... och denna morgon.... LOREEN VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!! Jag tittade inte på finalen, har inte tittat på deltävlingarna heller, men gud så kul det är att Sverige vann, för hon e så himla bra.

Nu en timme senare så är jag fortfarande ensam uppe och tystnaden förgyller min tillvaro. Jag ska strax gå och hänga ut lite tvätt i uterummet, iklädd bara nattlinne, en annan fördel med att göra det tidigt. Inga grannar är heller vakna hihi. Sen blir det nog lite läsning på soffan här nere fram till att dottern kommer tassande ner för att säga god morgon.

I eftermiddag blir det nästa del av projekt trädgård då jag ska klippa häckarna. Bilder kommer senare. Kanske jag till och med gräver upp nästa del av trädgårdslandet, vem vet...


Lördagsmys...

Idag har vi haft en ganska lugn och skön lördag, varit hos svärisarna och firat mors dag i förskott och sen en runda på Eko för att handla lite. Resten av eftermiddagen spenderade jag i soffan i uterummet med en bok och en latte. Avslappning på hög nivå! Nu är grillen full med kycklingfilé och vi ska snart äta, så jag önskar alla en skön och härlig lördagskväll, för det ska vi ha!

Underbara sol!

Jag har skaffat mig en liten rutin på eftermiddagarna denna veckan. Efter jobbet har jag satt mig i solstolen en stund för att få lite färg och varenda gång somnar jag som en sten och vaknar av att jag snarkar. Tur att grannarna inte är så ljudkänsliga haha. Sonen har dock stenkoll på mig att jag inte sitter ute för länge. Det med mörk blick han hela tiden påpekar att vi har tunnt ozonlager och att det minsann är farligt att sola. Så för att lugna min underbara pojk sitter jag bara en halvtimme om dagen. För mig som är fräknig och rödhårig så gäller det att bygga upp en gradvis bränna under försommaren annars har jag garanterat brännskador efter första dagen på stranden. Som tur är brås inte barnen på mig, båda är på god väg att bli bruna som pepparkakor.... jag e avis.

Här hade jag tänkt lägga in en bild på mina ben i solstolen..... men eftersom de fortfarande är väldans vita så såg inte fotot klokt ut så naeee ni får vänta på bildbevis hihi.

Nähä om man skulle göra vid sig och åka till jobbet en sväng.... det är ju fredag idag wihooooo och idag ska det köpas rosévin!!

Ha en underbar fredag mina kära vänner.

Hannah: Bild på Jonas tatuering kommer när den är färdig, han har en sittning kvar. Och ja, jag är fortfarande öm i handleden, vilket är ganska jobbigt med tanke på handledsstödet vi har på jobbet hihi.

Nu e jag ännu finare...

för nu har jag mina barns initialer på min arm, inramat av en sköldpadda. För er som undrar, fifan va ont det gjorde, särskillt närmst handen, men tydligen var jag duktig på att dölja det haha... Dock upptäckte jag när jag kom hem och skulle tvätta av den att han glömt fylla i en liten pytteprick, så jag får fixa det när jag ska hämta gubben.

Min man håller på med en hel sleeve som han fyller med olika porträtt på mig i olika livssituationer. Han har en demon, en vampyr och idag ska häxan bli klar hehe.

Nä jag kan nog redan nu säga att någon mer tatuering på underarmen blir det inte för min del. Men fin blev den och såååå värt smärtan. Vad tycks?



Smärtans dag...

Som jag har längtat, ända sedan december. Men nu är det äntligen dags igen ;o) Jag ska iväg och tatuera mig på Wallstreet Tattoo i eftermiddag. Det ska bli en sköldpadda med barnens initialer på skalet och den ska sitta på insidan av min högra handled. Enligt tatueraren en av de mest smärtsamma ställen att tatuera på, typiskt! Återkommer med bildbevis senare under dagen.

Har även längtat efter annan sak som jag kunde göra idag... starta diskmaskinen!!! Den har varit ur funktion ett tag pga en slang som läckte, men eftersom jag har en händig man så fixade han den till mig. Vilken lycka! Att diska för hand är något av det tråkigaste som finns och jag är inte så duktig på att göra tråkiga saker. Men snart är diskberget borta och jag går och sneglar lite förälskat medans maskinen gör sitt jobb hihi...

Helgens trädgårdsarbete.

Ni som har varit hemma hos mig vet att vår trädgård är ett enormt projekt som aldrig tar slut, till stor del för att det inte händer så mycket per år där. Jag har en tendens att få panikångest över allt som behöver göras och det slutar bara med att jag sätter skygglapparna på och nöjer mig med att klippa gräset. Men denna sommar har jag bestämt mig för att ta ett litet projekt i taget och förhoppnings kunna bocka av en hel del vid sommarens slut. Så i helgen började jag med att plantera om min lilla tomatplanta.




Sen tog jag barnen till hjälp och grävde upp en del av grönsakslandet (som i flera år har varit ogräslandet).





För att till slut plantera om mina rabarbet och jordgubbar där.





Det finns ytterligare tre små land att röja i, men jag tar en dag i taget för att få det gjort.


Äntligen!

Efter mycket om och men och funderande fram och tillbaka har jag till slut sällat mig till mängden och skaffat mig en egen blogg. Här kommer jag att skriva om livet och vardagen, pyssel och mina to-do-listor, allmänna projekt både i hemmet och trädgården och en massa andra random saker som faller mig in.

Stay tuned....

RSS 2.0