Födelsedagen och världens bästa semesterdag!

I onsdags fyllde jag år och började dagen med att bli uppvaktad av barn och man med fika på sängen och sång. Så mysigt, påminner om födelsedagarna när man var liten och vaknade tidigt och sen bara låg och väntade och lyssnade efter varje ljud som innebar att familjen var på g och att man sen låtsades sova när de väl kom ;o) Sen drog vi in till Kristianstad en tur och köpte ny bikini till mig. Kanske inte riktigt den storlek jag hade önskat att det var dags för, men eftersom min gamla bikini var två kupstorlekar för stor så var det ett måste. Jag hade tänkt mig en men ganska mycket färg, men det blev en svart med gulddetaljer och nu i efterhand är jag väldigt glad för det, för den är skitsnygg. Vi passade även på att titta inom tatueraren för att boka gubbens sista tid och för att fylla i min sköldpadda lite som har tappat färg.

På kvällen åkte vi till Åhus och åt middag på Åmund. Deras ribs är to die for, sååå goda. Eftersom det är Hamnfest i Åhus nu så gick vi en sväng där och kikade och köpte lite marknadsgodis, sen avslutade vi födelsedagen med tårta och kaffe hemma hos mina föräldrar. En perfekt födelsedag med andra ord....

Efter så mycket skitväder så var det på tiden att vi fick lite fint väder igår och jag hade lovat dotera att vi skulle åka ner till sjön så fort det gick, så igår drog vi dit. Men först hade hon och jag varit duktiga och dragit upp en massa ogräs i trädgården och hängt ut tvätt på linan. Det är aldrig så roligt att tvätta som när man kan hänga ut den att torka i vinden och solskenet. Vi hittade även en hel del jordgubbar i trädgårdslandet som var tvugna att plockas.

Vi packade fikakorg och handdukar och åkte ner för att bada. Så himskans varmt var det ju inte i vattnet, men helt ok för snabbdopp för det blev varmt i solstolen efter ett tag. Tösen hittade snabbt en kompis på stranden att leka med, hon är fenomenal på det, och hade jätteroligt. Stranddagen avslutades senare med kulglass på campingen. När sedan sonen kom hem efter dagens lägeraktivitet så hjälptes han och jag att lära dotterna åka inlines, hon var förvånansvärt duktigt på det.

Eftersom det var en så varm dag så fortsatte vi eftermiddagen med att ha vattenkrig. Barnen hade fått vattenpistoler modell större i sommarpresent efter skolavslutningen och nu var det dags för invigning. Det slutade med att jag var totalt genomsur från topp till tå och fick hänga kläderna i uterummet för att dropptorka. Maken hade nämligen tingat vattenslangen som sitt vapen och med de tre mot mig så var jag chanslös haha... En sådan dag är riktig semester för mig.

Sommar ??

Andra dagen på semestern nu och vädret är att likna med det vi hade i april. What the hell?! Jag som hade planerat bad och utflykter mm. Jaja istället så blir det en stund vid symaskinen varje dag. I ett svagt ögonblick gick jag med på att sy en bröllopsklänning till en kompis, så nu har jag en del att pyssla med. Som tur var gifter hon inte sig förrän i september så jag har gott om tid på mig. Men rädslan att misslyckas med klänningen hänger över mig hela tiden. Måste påminna mig själv att aldrig gå med på det igen.

Midsommarfirandet var jättetrevlig som vanligt. Började dagen med 6 timmar på jobbet och hundrasjuttielva förfrågningar om Systembolaget var öppet. Tänk att svenskarna aldrig lär sig... Sen var det firande hemma hos svärföräldrarna med god mat och gott i glasen. Traskade dock hemåt vid elvasnåret eftersom jag hade varit uppe så tidigt.

Har lite smått panik över att vi faktiskt passerat sommarsolståndet och att vi går åt mörkare tider utan att vi har haft någon riktig sommar. Prognoserna ser inte särskillt lovande ut heller för resten av vår semester. Men men vi får göra det bästa av det ändå och vila upp oss lite.

I morgon är det min födelsedag och den ska vi fira på restaurang Åmund i Åhus. Jag har bokat bord för säkerhets skull, det är Hamnfestivalen då så förhoppningsvis kommer det vara mycket folk ute.

Näe så mycket mer händer inte här omkring just nu, så vi får höras senare.

Bara några dagar kvar....

Varför är det alltid så segt att jobba sista veckan innan semester? Varje dag har gått i slow motion på jobbet och jag har varit konstant trött hela veckan. Igår köpte jag till och med koffeintabletter på apoteket för att pigga upp mig, men det hjälpte inte så mycket. Jag märker samma fenomen på mina kollegor, alla är trötta och känner sig gnälliga och vill bara att dagarna ska ta slut.

Därför har det varit lite tomt här de sista dagarna, jag har helt enkelt inte haft ork eller inspiration över huvud taget och inte vetat vad jag ska skriva om. Men nu är det äntligen slutet på veckan och torsdag. Jag jobbar i morgon också men det känns ändå annorlunda, för då är det midsommar och vi ska iväg på firande i morgon eftermiddag när jag kommer hem. Ska bli så kul!!

Så jag vill passa på redan nu och önska er alla (läs Hannah eftersom jag än så länge bara har en läsare hihi) en riktigt trevlig och mysig midsommar, kram!

Sommarlov!

Igår var det skolavslutning för barnen med fika i skolan och kyrkbesök. Jag tycker det är så mysigt med skolavslutning i kyrkan, det hör till liksom och får mig att minnas mina egna skolavslutningar. Är det något jag saknar mest från min barndom så är det skolavslutningarna med blommor och fina kläder och besök i kyrkan och sedan ett lååååångt sommarlov framför oss. För som barn är 10 veckors lov hur långt som helst. Jag hade turen att kunna vara hemma hela somrarna utan att behöva gå på fritids eller så och kunde bada och leka hela dagarna precis som man skulle önska sig.

Senare på eftermiddagen firade vi med att äta tårta med grädde, maräng och jordgubbar. En LCHF tårta som var hur somrig och god som helst. Nu sitter jag och tar en liten fika innan det är dags för jobb och unnar mig faktiskt en liten bit tårta till. Barnen är hos farmor och farfar och mannen är på kurs. Så jag har en lugn och skön morgon för mig själv innan jag går till bussen.

Nu är det bara en veckas jobb kvar innan semester och midsommarfirande, ska bli så skönt. Tre veckor ska vi ha ledigt tillsammans och då ska vi hitta på en massa kul blandat med lugna avslappnade dagar och jag hoppas så klart på fint väder. Än så länge så ser det inte så lovande ut, men jag håller tummarna och ber till vädergudarna.

Ha en trevlig lördag!

Helgens trädgårdsprojekt.

Efter att jag och barnen kommit hem från Sweden Rock så tog vi tag i ytterligare ett projekt i trädgården. Rabatten runt altanen har varit ett problem sedan vi flyttade in här. Jag har provat att odla diverse blommor och marktäckare men hela tiden har det varit ogräset som tagi överhanden. Jag har nämligen levt efter devisen att har man rensat rabatten på ogräs så ska det hålla hela sommaren, jaja jag vet, ouppnåeligt önsketänkande. Så nu har vi grävt bort allt (nästan, grönavfallstunnan blev full så vi får slutföra nästa helg) utom min vindruvstock och lagt bark på istället. Eftersom jag har en väldans duktig och snäll son så hjälpte han mig med grävandet. Han grävde med den stora spaden upp de stora växterna och jag grävde för fulla muggar med en liten planteringsspade. Jag var så uppe i grävandet att jag inte märkte att jag fått en stor blåsa mitt i handen som till slut sprack. Ajajaj....

Vid östergaveln har jag nu planterat lite grönsaker i stora krukor som förhoppningsvis ska trivas där. Det blev broccoli, gurka, tomater och physalis. Återkommer senare med odlingsresultat.

Södersida med ogräs.





Södersida med bark.




Östersida med ogräs.




Östersida med bark och grönsaksodling.


Sweden Rock Festival!!!

Bor man ca en mil från Sweden Rock så kan man bara inte låta bli att åka förbi en sväng! Vi ska dit en runda idag och gå på marknaden och titta på folk och lyssna på musik. Det är en så skön stämning bland alla där. Mannen har köpt biljett till idag och ska ta med barnen in en runda, med hörselkåpor, medan jag väntar utanför och kanske tar en kaffe eller så. Sen åker jag och barnen hem i eftermiddag och mannen går på fest och stannar hela kvällen. Jag hade egentligen också tänkt följa med ikväll när vi pratade om det förra hösten, men när jag fick höra priset, 1400:- för bara lördagen, så tänkte jag nääe så kul tror jag inte att jag tycker det är. Det är ju egentligen inte ens min musiksmak. Så jag nöjer mig med att gå utanför ett par timmar istället.

Det verkar som vi kommer ha tur med vädret idag, det visar sol och uppehåll, till skillnad från igår då det regnade kraftigt hela eftermiddagen. Skönt vi inte skulle dit då.

För er som undrar så hade vi perfekt väder i tisdags kväll när vi hade grillkväll i Åhus. Totalt vindstilla, havet låg blankt som en spegel och solen gick så vackert ner bakom träden. Det blev en perfekt kväll med god mat, grillade marshmallows och glada skratt! Jag körde hemåt vid halv elva tiden, men de som var kvar fick se en underbar månuppgång och venuspassagen, hur häftigt som helst.

Nu har vi bara en vecka kvar till skolavslutning och två veckor kvar till semester, längtar sååååå! Ska bli skönt att ha ledig i tre veckor. Nä nu ska jag nog passa på att sätta igång en maskin tvätt så jag hinner hänga ut den innan vi åker. Får passa på de dagar det inte regnar. Ha en go lördag!!!

Var tog sommaren vägen??

Det verkade ju så lovande där ett tag med varma soliga dagar och bara ben i kjol och klänning.... men sen kom det oundvikliga, vi började närma oss Sweden Rock och då måste det tydligen vara kallt och regnigt. Blä!! Mannen har biljett till på lördag och då ska även resten av familjen gå lite på marknaden utanför och titta på folk och alla roliga saker som säljs. Det hade varit så skönt om vi kunde få lite sol och uppehåll då!

Ikväll hade det också varit skönt med lite värme eftersom vi ska ha teamkväll med jobbet. Planen är att vi ska grilla på stranden i Åhus, så det blir väl att packa termobyxor mm så man inte fryser ihjäl. Roligt kommer vi nog att ha i vilket fall som helst, trots att jag kommer sakna Hannahn och Monki, känns helknäppt att det inte är med längre.

En annan sak jag saknar nu när det blivit kallt igen är att kunna hänga ut tvätt. Jag trotsade molnen igår och hängde ut på tvättlinan och det blev ju torrt tillslut, men inget slår känslan av solvarm tvätt som luktar av både sol och sköljmedel. Nä nu får solen och värmen gärna hitta tillbaka hit igen, nästa vecka är det skolavslutning för barnen och då vill jag gärna ha fint väder. Båda barnen har fått välja ut nya fina avslutningskläder och skor och längtar efter att få ha dem på sig. De har försökt ett par gånger att få ha dem tidigare men jag står fast, avslutningskläder ska invigas på avslutningsdagen när de ska gå i kyrkan, sen kan de använda dem så mycket de vill hela sommaren ;o)

Åldersnoja i kubik....

Den som sa att man känner sig yngre av att omge sig med yngre människor är ju helt tappad bakom en vagn!! Jag har helt underbara kollegor i min grupp, men 90% av dem är födda väldans nära milleniumskiftet. Blev kompis med en av tjejerna på Facebook härom dagen och allt var frid och fröjd och allmänt trevligt tills jag fick syn på födelseåret. WTF!!!!!!!!!!!!!! Hon föddes året jag började gymnasiet :o/ Näpp det finns ingen möjlighet att jag ska känna mig yngre av den vetskapen, mer som en gammal mamma till alla barnen på jobbet. 

Som ytterligare salt i såren har min son himla kul åt att jag har "gamla händer" med utbuktande blodådror. Ni vet som Madonna har, den enda delen på kroppen hon inte lyckats träna och skulptera ung. Fuck it!!! Jag är bara 37 (snart) och det tycker jag är ganska ungt med tanke på att sonen ska börja högstadiet till hösten....ååååh hu nu fick jag ångest över det. Kan inte barnen alltid var små och kortare än mamma?!

TGIF!!

Äntligen fredag!! och den glada känslan varade en liten stund innan jag kom på att jag jobbar hela helgen, suck. Men fredag är ändå fredag och det ska vara familjekväll och fredagsmys och hela baletten. På något sätt är fredagskvällen helig för familjen. Ingen ska vara iväg och svira på egen hand, vi ska bara slappa tillsammans. För det är just det vi gör, päser i soffan framför tv och har ätit någon god middag och gottar oss med lite glass eller dylikt.

Var uppe före tuppen idag också så jag är allt lite sleten nu framåt eftermiddagen, men det går över sen. Ska bara orka lyfta rumpan ur stolen och komma igång lite, det är så förrädiskt att sätta sig här efter jobbet, det blir dubbelt så jobbigt att resa sig igen ;o)

En kollega hade beställt en födelsetavla av mig till en kompis som är hockeyfan, så det blev leverans av den idag. Kul att göra något nytt som jag inte provat förut, fick googla bilder på mål och matchtröjor.




Happy friday alla vänner!

RSS 2.0