Glöggmys på jobbet.

I går kväll hade vi pyntkväll och glöggmys på jobbet efter stängning. Julstjärnor sattes i fönster, även hos de andra teamen vi kan ju inte vara giriga hehe, och lite ljus, julblommor och tomtar åkte fram i vår hörna. Goa Helen kom och hälsade på och hade bakat saffranskaka och pepparkaksädelostcheesecake och båda var gudomligt goda. Rolf fixade glögg och skinkmackor och vi hade riktigt julstämning. Innan vi gick hem så delades det ut julklappar till oss, fotona som vi tog när vi hade teamkväll hade nu blivit almanackor och vi fick en var. Så himla fin blev de.
 
Julkänslan fortsatte när jag kom hem och hittade månadens glossybox på köksbordet. Såg i bloggen att Magdalena Graaf minsann fått ballonger fästa i sin box, men det fick inte jag ;o). Denna gången blev det en maskara, en ansiktskräm, ett rouge, en duo läppstift och läppglans och en bodybutter från Bodyshop i doft choklaaaaaad, mums. Ansiktskrämen provade jag igår och den var hur go som helst, lite fetare men ändå inte så man blev som en spegel i ansiktet. Perfekt för vinterkyla, tills jag såg priset på originalförpackning. En tub, ca 700:-. Ja det får bli denna provtuben och sen aldrig mer haha. Lite kul med tanke på att en kollega sa så till mig häromdagen, tänk om man blir förälskad i en hudkräm som sen kostar jättemycket? Jo då får man förälska sig i nästa produkt nästa månad sa jag. Men nu vet jag vad hon menar, för krämen från Decleor är helt fantastisk, men på tok för dyr. Gubben suckade över paketen och tyckte att det var kladd att slösa pengar på. Men faktum är att endast maskaran, som var från Oriflame, kostar mer än hela lådan. Så nä, det är väl investerade pengar och en lyx jag tänker unna mig varje månad och som jag varmt rekommenderar till alla hudvårds och sminktokiga tjejer. Endast 139 riksdaler går den på!!
 
Nu ska jag smyga upp i duschen och sen prova chokladkrämen. Lär ju inte behöva någon parfym på jobbet idag, bara glida omkring och lukta choklad och driva mina kollegor till vansinne av godissug hihi.
 
Ha en bra fredag!
 
 
 

Nedräkningen har börjat....

 
för idag är det exakt fyra veckor kvar till jul. Ännu vet jag inte om det blir jobb för mig eller inte, men jag lever på hoppet och låtsas att det snöar. Läser på bloggar till höger och vänster om bullbak och julpyssel och blir så himla sugen. Ska bara bli bättre på att sätta av tid för att hinna med allt jag vill göra. Flera decembrar har runnit förbi i bara farten och sen är julen där och jag har knappt hunnit sätta upp tomtarna än mindre baka och pyssla så mycket som jag hade velat. Men eftersom åren går fort och barnen snart är så stora att de inte vill baka med morsan längre så gäller det att prioritera och hinna med så mycket så möjligt. Så till helgen är det julstäd och adventspynt som gäller och om jag inte är för trött på söndag (läs bakis) så ska vi nog baka lite lussebullar också. Vi ska nämligen ha fruntimmersfest med allt kvinnfölk i familjen på makens sida, svärmor och svägerska, svärmormor, mostrar och kusiner och deras svägerskor. Släkten har nämligen behagat bosätta sig med alla familjer som härstammar från svärmormor inom en radie av 1 km  här i byn. På både gott och ont kan man ju tänka, men det är till 90% gott. En go släkt helt enkelt. Så det där med bullbaket får vara lite om i fall att jag orkar hehe.
 
Jag köpte hem min första glögg i helgen, tycker inte så mycket om starkvinsglögg från systemet utan köper hellre lättvinsglögg på Ica. Min favorit är från (snabb faktapaus, fick gå och läsa på flaskan) Dufvenkrooks i smaken Chili Choklad. God smak med lite bett i och smaskens att värma och doppa pepparkakor i. För att maxa julstämningen har jag även laddat ner julmusik i min spellista på Spotify, så nu blir det stämningsmusik i lurarna på bussen istället för feelgoodpoprockdance som jag brukar lyssna på. Har ni fått senaste Buffé? Där fanns lite recept på julgodis som jag tänkte prova. Filippa tjatar varje år om att vi ska göra Hannahs Tacky Road och detta året tänkte jag göra en variant med lakritsdumle. Det fanns med i tidningen och lät som en kul variation. De hade även med gelehallon. Man kan nog stoppa i lite av varje i Rocky/Tacky Road, bara man har mycket choklad att blanda det med.
 
Hmmm så smart man kan vara, ska strax gå och lägga mig och har nu suttit och byggt upp världens godissug. Jättebra där Katarina!! Aja, jag kan ju alltid ta en liiiiten kopp glögg innan sängdax.
 
 
 
 
 
 
 

Min ateljé

Jag har länge letat efter ett nytt skrivbord att ha i källaren. Efter att gubben flyttade ut sin verkstad i garaget så har ett rum blivit ledigt i källaren och då paxade jag det som min ateljé. Där ska jag kunna måla, pyssla, sy och hålla på med lite allt möjligt utan att behöva bekymra mig för att mina saker ligger ivägen när vi ska äta eller ser stökiga ut när det ska komma folk. Härom veckan lyckades jag vinna ett bud på ett stort teak-skrivbord på Sikö auktioner. Mitt bud på 50!!!!! kr vann och med slagavgift slutade priset på 85kr. Helt fantastiskt billigt! Som tur är var bordet i delar, annars hade jag aldrig fått ner det i källaren ;o)
 
Så nu ska jag bara fylla det med alla mina prylar och starta produktionen....
 
 
 
 

Soffmys

Ibland när man är sjuk så är det mysigt att ha sällskap i soffan....
 
 

Julklappsshopping

Tjena tjena, idag har hela familjen varit i Kristianstad och gjort lite julklappsshopping. Passade även på att äntligen köpa mig en onepiece på Stadium. Så gosig att slappa i ;o) dock ser man ut som en förvuxen bebis hihi. Barnen fick pengar att köpa julklappar till mig och gubben och gick sedan själva i en affär och handlade, så jag har ingen aning om vad de har köpt. Spännande!! Sen avslutade vi dagen med gelato på Fantasi, bästa glassen i stan. Om man inte är i Åhus förstås, då är det Ottoglass på torget som gäller.
 
Det nyaste för naglarna är gellack och det kunde jag inte låta bli att prova. Man har kunnat göra det på salong och får då betala ca 300:- per gång. Det är ungefär som att måla naglarna med baslack, två lager färglack och ett topplack. Mellan varje lager härdar man under en uv-lampa som medföljer i paketet. Baspaketet kostar 399:- och sen kostar varje färg 79:-. Har precis provat göra mina första naglar och än så länge är jag skitnöjd! Det blir som när man gör fejknaglar men lite tunnare, alltså borde göra att naglarna håller lite bättre och själva lacket i sig håller ca 3 veckor. Beroende på hur snabbt de växer eftersom det blir en rand vid nagelbandet efterhand som de växer. Eftersom det bara är 30 sekunders härdning mellan varje lager så går det snabbt att fixa till. Annars brukar jag alltid lyckas trycka till någon nagel innan de har hunnit torka och självklart så händer det när man ska på fest och vill vara extra fin. Med gellack så blir färgen hård direkt efter härdning så man är goodtogo direkt. Inga timmar sittandes med spretande fingrar för att det ska torka. Ett bra köp helt enkelt!
 
 
 

RSS 2.0