Sista dagen på året.

Det har varit ett händelserikt år på både gott och ont. Det tråkigaste var att flera av mina vänner slutade på mitt jobb och lämnade mig kvar utan någon att fjanta och skoja med. Men något av det roligaste var att detta gav mig push till att söka mitt nya jobb och det är något jag inte har ångrat en sekund.
 
En annan rolig sak var att jag faktiskt lyckades gå ner 15 kg förra våren och är superstolt över det. Nu har ju en höst av avskedsfika varannan vecka och ett julfrosseri utan dess like (var nog lite som ett farväl av socker denna julen) försämrat resultatet en smula men trots det ligger jag fortfarande ganska många kilo minus från förra julen. Jag visste att jag skulle gå upp lite denna julen för det var ett genomtänkt beslut att faktiskt unna min allt skräp man kan hitta i juletid och sedan säga farväl till det för gott. För det är mitt nyårslöfte, att jag faktiskt denna gången ska kunna slippa suget för gott, ta farväl av socker och börja ett nytt liv med bättre välmående. För nu vet jag att jag faktiskt kan lyckas med det!
 
Jag har följt en blogg i ett år nu, 56kilo, och nu har Åse som driver den bloggen även skrivit en bok om lchf och den har jag beställt som en julklapp till mig själv. Jag har även bestämt mig för att genomföra en 30-dagarsutmaning med träning. Varje dag ska jag träna, om det så bara är plankan två gånger per dag så ska jag träna min kropp varje dag i 30 dagar. Min förhoppning med detta är att förutom att min kropp blir starkare så ska jag även komma in i bra rutiner och hitta ett lagom mönster och prioritera in träningen i vardagen. Sedan jag började på mitt jobb och började jobba 100% dagtid har jag haft svårt att hitta orken till något över huvud taget när jag väl kom hem om kvällarna så träning var ju inte ens att tänka på. Därför gör jag denna utmaningen för att tvinga mig in  i nya rutiner.
 
Så förhoppningsvis ska mina kvällar inte enbart tillbringas på detta sätt, med världens bästa ryggvärmare hihi
 
 
 
 

Testar via mobilen

laddade ner den nya appen och ska nu se om det funkar.


Nu är julen över.

Och nästan all julmat är uppäten. Börjar bli aningens trött på köttbullar och prinskorvar och skinkmackor. Längtar efter all vanlig mat igen. Men så blir det ju när man bara äter en viss mat en gång om året och dessutom köper hem alldeles för mycket. Det blir överätning i kubik och  till sist slänger man det sista.
 
Vår jul var helt underbar, den bästa på länge. Vi firade hemma hos svärisarna med svägerskan och hennes familj och det har vi inte gjort allihopa på 9 år. Sist var när dottern var nyfödd. Vi hade precis lagom med mat, bara det godaste och efter det en underbar liten tomte, barnens kusin, som med glada tillrop och mycket humor delade ut julklapparna. Både han och våra barn fick xbox kinect i julklapp så när alla paketer var uppackade så installerade min tekniker till make spelet så att vi kunde testa. Och testa gjorde vi hela kvällen lång, med både bowling, friidrott, boxning och dans. Till och med svärfar tyckte det var jättekul att spela. Barnen tog i från tårna när de spelade så de var helt svettiga till slut. Även dagarna efter jul har handlat väldigt mycket om spelet och det känns bra med tanke på att de rör sig så mycket hela tiden. Mycket bättre än ett spel där de hela tiden sitter stilla framför tv:n.
 
Barnen hade själva fått handla julklappar till mig och maken och de hade verkligen hittat rätt. Maken fick en eltandborste, som han hade önskat sig, och jag fick en underbar stor buddha och en ljuslykta i form av en stjärna. Tack mina underbara barn!
 
I torsdags åkte jag till Hässleholm för att operera handen. Vid tidigare tillfällen när jag har varit där för att operera knä så har det alltid varit väntetid och sjuktaxin hem har tagit tid att komma, så jag planerade att vara borta hela dagen. Jag skulle vara där kl 9 och fick direkt komma in och byta om, få bedövningsspruta och skrubba handen ren. Jag har en liten senknuta precis under höger pekfinger (ganglion) som de skulle ta bort. Sen direkt in till operation och den tog ca 15 minuter innan jag var omlindad och klar. Efter det den mycket efterlängtade frukosten, man måste ju vara fastande. Det verkade som att det bara var en läkare inbokad där den dagen, för alla jag såg hade opererat handen på något vis. Taxi beställdes och den kom redan 11:15 och jag var hemma igen vid 12!! Jag var bara på sjukhuset i två timmar, ungefär den tid jag trodde att jag skulle få vänta innan operationen. Sen blev det till att ligga på soffan resten av dagen och ha handen högt och bara vila.
 
 
Fattar ni hur svårt det är att ha en vanligt liv när högran är näst intill obrukbar ;) bara en sån sak som att borsta tänderna, lägga på smink och fixa vax i håret med bara en  hand, och fel hand dessutom haha. Men skam den som ger sig, jag lyckades ganska bra igår ändå. Nu börjar jag få upp rörligheten ganska bra i min hand igen och det gör inte riktigt lika ont att använda den som tidigare, så detta skriver jag faktiskt som vanligt, men alla fingrarna. Tydligen hade jag väldigt passande jobb som även fungerade som sjukgymnastik enligt läkaren, så jag behövde bara vara hemma och vila till efter nyår.
 
Så nu vill jag önska er alla ett gott nytt år och underbart nyårsfirande, så ses vi nästa år!
Kram

Instagram

Sådär, nu har även den här gamla tanten följt trenden och blivit aktiv på instagram. Känner ni för att följa mig så finns jag som kattahedberg.

Jobb i juletid.... eller?

Tjenixen, läste genom gamla inlägg och insåg att jag inte talat om för er om hur mina jobbtider blev över jul och nyår. Hör och häpna, jag är ledig hela helgerna! Dessutom ska jag operera bort en senknuta i handen på mellandagarna så jag ska inte jobba förrän den 2 januari. En och en halv veckas ledighet. Det har jag inte haft på år och dar. Ännu ett tecken på att mitt byte av avdelning var klokt.
 
God Jul på er alla!!
 
Kramar ♥♥♥

Vaddå sovmorgon??

Ja varför ska man sova på morgnarna? Min knopp har ställt in sig på arbetstid och tidiga morgnar och det är stört omöjligt att ställa om bara för att det blir helg. Idag är det söndag och lillejulafton och då hade det ju varit ganska skönt med lite sovmorgon, men nähä det kunde jag glömma. Redan lite efter 4 i morse slog jag upp tittorna och kunde inte somna om, så det blev att knalla ner och fixa lite kaffe och kolla vad alla haft för sig på facebook. Det har blivit ett måste på morgonen det däringa facebook. Nyfiken som man är måste man hålla koll på alla ;)
 
Jag hade semester måndag och tisdag denna veckan för att vila upp efter hemresan från Sälen, det är sketans jobbigt att köra hem 70 mil i dimma kan jag tala om. Så i måndags passade jag och mannen på att åka in till stan och fixa alla julklappar och det kändes himla bra att vara klar med allt sen. Jag hade stora planer på att julpynta och klä granen på mina lediga dagar men jag orkade bara inte. Sen jobbade jag över resten av dagarna så då fanns det ingen ork kvar till sånt på kvällarna. Så igår fick vi ta ett turborace här hemma. Jag hade förberett och städat så fint innan vi åkte till Sälen just för att det är så mycket skönare att komma hem till ett hus i ordning. Men när vi väl tagit in all packning från bilen så såg det ut som en bomb slagit ner på hela nedanvåningen. Denna oreda har jag kämpat med hela veckan och igår tog vi det sista för att sedan kunna julpynta lite och klä granen. Detta året kände jag inte för så mycket pynt med tanke på att det kom upp så sent, så det blev mina finaste tomtar bara. Men det är något magiskt med julgranen, för så fort den kom på plats och tändes så kom även julstämningen. På kvällen kom mina föräldrar och firade lite minijul med middag och julklappar. Vi fick vars en resväska och i dem låg det en till julklapp. Mannen fick två tshirtar och barnen vars en stickad tröja och ett pyssel. Jag fick en jättefin silverring med en stor bärnsten i. Min mamma berättade att hon hittat ringen på loppis och köpt den för 20:-. Sen tog hon den till den lokala guldsmeden och fick den upputsad och då berättade han att det var en designring, ingen massproduktion. Så människan som sålde ringen gjorde en riktigt usel affär. Snacka om fynd!!
 
Idag ska jag koka grönkål som sen ska bli halländs långkål, gräddstekt grönkål, till julbordet och även koka julskinka. Svärmor hade tipsat om Ugglarps färdigkokta skinka som var jättegod, men när jag skulle julhandla igår var det givetvis slut, men jag fick tag i den sista av deras färska lättrökta skinkor i samma märke, så det högg jag. En lagom liten skinka på ca 2 kilo. Utöver det har vi inget speciellt för oss denna lillejul. Jätteskönt med tanke på de vädervarningar som duggar tätt på nätet. Det ska både snöa en hel del i eftermiddag och inatt samtidigt som det blåser, så det kunde bli mycket drivbildningar. Så vi kör hemmamys hela dagen och hoppas att de som väl ger sig ut i trafiken kör lugnt och försiktigt.
 
 
Hehe granen ser en aning mysigare ut i verkligheten utan mobilkamerablixt ;)
 
 

Skidresan

I år valde vi att snabba på julstressen lite och hoppa över en vecka i december. Den 9:e lastade vi in oss i bilen och körde till Sälen och Lindvallen. Väl där insåg vi att vi valt helt rätt tillfälle för skidsemester. Det var fortfarande försäsong så det var väldigt lite folk i backarna, precis lagom. Dessutom fick vi höra att här hemma fick ni andra världens snöoväder och iskyla. Barnen har bara åkt skidor en gång tidigare och det var för tre år sen, så vi började lite lätt i en liten backe. Efter tre åk var dottern uttråkad och ville upp i den stora Gustavbacken och där höll vi till resten av veckan. Flera gånger åkte hela familjen ända från toppen, ganska imponerande av dottern tycker jag med tanke på att hon bara är 9 år. Vi hade jättefint väder, sol och vindstilla flera dagar. Stugan var jättemysigt och väldigt nära backen och vi var helnöjda med resan.
 
 
 

Synd om mig....

I går var det synd om mig. Vaknade med illamående och tröttheten från helvetet. Så det fick bli en dag på soffan istället för jobb. Barnen hade elevfridag (det som kallades studiedag när jag var liten) och var hemma och tog hand om mamma. Bästaste sonen förklarade att jag brukar ju minsann ta hand om dem när de är sjuka så nu skulle han ta hand om mig. Så han fixade både lunch till oss och sedan spagetti och köttfärssås på kvällen. Han e så duktig min påg. Min kära svärmor påpekade att eftersom jag inte var magdålig från båda hållen så kanske jag var gravid och då under en halv sekund fick jag världens panik innan jag sansade mig. Nä gravid e jag inte och kommer inte att bli det fler gånger. Två perfekta barn som e världens goaste räcker för mig. Resten av barnaavlandet får någon annan ta hand om....
 
Idag känns det som lyx, för jag klarar av att dricka kaffe nu på morgonen, dock kommer jag att stanna hemma och vila vidare idag. Känns som att orken inte riktigt har kommit tillbaka och man vill ju inte smitta ner kollegorna på jobbet. Väntar även med spänning tills i eftermiddag, för idag ska de publicera våra arbetstider för jul och nyår. Min grupp lever på hoppet att vi inte ska behöva gå in och jobba så mycket med tanke på att kundtjänst har stängt de röda dagarna men vi får se hur det blir. Har jag otur blir det jobb alla dagarna i julveckan.... men jag hoppas på det bästa. Nu e det snart dax att väcka resten av familjen och skicka iväg dem till jobb och skola, sen få vi se om jag orkar hänga upp julgardiner i eftermiddag. Det måste vara en kvinnlig grej, det där att man gärna vill hinna fixa med något när man ändå är hemma och sjuk, passa på när man inte behöver jobba. Helsjukt, för det är ju då man behöver vila.
 
Kör lugnt i snön!
 

RSS 2.0