Dag två...

Idag är det andra dagen på utbildningen och det ska bli spännande att se vad vi får hitta på idag. Gårdagen var mest teoretisk genomgång och det blir ju lätt tröttsamt en hel dag, men idag ska vi få medlyssna och göra lite mer praktiska saker.

Trots att jag bara varit en del av det nya teamet i en dag så märker jag redan att här är ett team där det händer saker. Som teamkvällen tex. Där ska vi delas in i grupper, söka fram historiska sevärdheter i Kristianstad och sen gå ut och fotograferas vid dem. Detta ska sedan sammanställas som en fotokalender för 2013. Sen avslutar vi kvällen på Bishop Arms, så att det ska vara nära för dem som ska åka tåg och buss. Låter hur kul som helst och jag ångrar inte en sekund att jag tog chansen att byta. Visst saknar jag mina kollegor, tänkte så sent som i morse att jag skulle ta med värmeljus idag men sen kom jag på att jag inte jobbar där mer. Känns konstigt...

Mina första ljusstakar.

      
Äntligen är dom färdiga, mina ljusstakar, har varit så mycket annat på g den sista tiden så jag har inte riktigt kännt att jag har hunnit lägga tid i verkstaden. Men här kommer lite bilder på hur de formades och till slut hamnade på mitt vardagsrumsbord.
 
 
 

Sista dagen på gamla jobbet.

Igår var min sista dag i det gamla teamet på jobbet och då passade jag på att baka kladdkakecupcakes och bjuda på fredagsmys. Kakorna var väldigt uppskattade och flera sa att det var de godaste cupcakes på någonsin ätit, kul! När jag gjorde frosting, enligt receptet, så blev det massor över så när jag kom hem så bakade jag och barnen en runda muffins till som vi ska dekorera idag. Så är helgfikan räddad ;o)
 
 
 
 
Sen fick jag avskedspresenter av mina goa kollegor, en jättefin orkide och en flaska fint Amarone-vin. Så självklart blev det vinprovning till fredagsmyset hemma på kvällen och jag måste säga, det var ett av de godaste vinet jag har druckit! 
 
 

Skrynkelpelle!

Jag har undrat varför min nystrukna du blir så skrynklig direkt av att ligga på bordet. När jag kom hem häromdagen fick jag svaret. Lille misen gillar att sola och detta var tydligen optimala platsen att sträcka ut sig på. Det gick bara inte att bli arg på sötkisen när han låg så och var alldeles varmgosig i pälsen.
 
 
 

Tidiga morgnar är ett minne blott....

 
men det känns helt ok att vänta på bussen i en sån  här soluppgång.
 

Sista helgen evvvaaaaaa!!!!!

Eftersom jag byter jobb om en vecka så jobbade jag sista helgen härom dagen. Från att ha jobbat alla möjliga konstiga tider och både kvällar och helger så ska det bli så himla skönt att från och med måndag alltid jobba dagtid. Visst kommer jag att sakna att ha en fridag mitt i veckan då och då, men det är så mycket viktigare att slippa helgerna. Nu har ju sonen börjat högstadiet också så jag känner att jag behöver finnas för honom och dotter på kvällarna för att hjälpa till med läxor och sånt. Som härom kvällen tex när han skulle göra mattetal och jag inte fattade ett skit ;o) jättemycket hjälp var jag då haha.
 
Så idag har jag  min sista fripassdag och den har jag startat lagom med soffmys och en feelgood film. Dumt och stressa liksom när man e ledig ;o) Men nu ska jag ta en latte (gud vad jag älskar min kaffemaskin) och sen ta tag i huset. Jag och barnen finstädade i fredags men nu är allt stökigt igen. Man tycker att det borde räcka att städa en dag i veckan och att det sen skulle hålla sig så, men nejdå efter endast en dag så ligger saker överallt igen. Men nu har jag planerat nya städrutiner för oss. I och med att jag nu har alla helger lediga så ska vi köra städning varje lördag förmiddag hela familjen, går ju på ett kick när att hjälper till, och sen är det fint som man kan njuta av resten av helgen. Tror faktiskt att jag ska ta efter Victoria på matplatsen och köpa snittblommor varje lördag som piffar upp och ger den där extra helgkänslan.
 
Ha det gott alla och krya på dig Hannah ♥
 
 
 
 

Finbesök i trädgården.

 
 
Den här lilla krabaten fick jag och Filippa syn på häromdagen, så himla söt och bara liten unge ca 15cm lång.
 
 

En bra lördag....

... kommer det att bli, ska nämligen äntligen få träffa Hannahn igen efter ett antal månaders frånvaro. Människan tyckte det var en bra idé att flytta till västskusten. Det tycker inte jag ;o)
Men ikväll ska vi ha fest med tjejerna från förr, vi som var bästa teamet på jobbet, och det ska bli så himla kul!! Det blir lite som en avskedsfest eftersom så många har eller ska sluta och nu gäller det ju även mig. Nu är det bara två veckor kvar innan det är dags för mig att flytta till ett annat team och nya jobbarkompisar. Det ska bli så himla kul med nya arbetsuppgifter men samtidigt väldans vemodigt eftersom jag gillar jobbet jag gör idag. Men det är arbetstiderna som styr och nu har jag tröttnat på att jobba kvällar och helger årets alla dagar. Så från och med 24 september så är det dagtid som gäller för mig, gud så skönt det ska bli!! Att jag sen får världens roligaste teamchef skadar ju inte heller, han är inte redig nånstans haha.
 
Men innan jag ska slå klackarna i taket så blir det att köra en runda till Ystad och köpa en snickarbänk modell äldre till Jonas som han hittade på blocket. Tur det finns gps så vi hittar till den där hålan ute på landet där vi ska hämta den.
 
Ha en go lördag... och Hannah, nu ses vi snart!!
 
Kramis ♥

En hjälpsam katt?!

Sonen fick för sig att han ville köpa ett pussel härom dagen, ett sånt med tusen bitar. Så det gjorde han och åkte hem och la upp det på vardagsrumsbordet. Vi letade fram en stor kartong som han ska lägga det i (ett krav från mig är att vi ska kunna flytta det  om vi ska ha gäster) och sen började han lägga kanterna. Så fort han lämnade kartongen kom herr Teo och ville hjälpa till. Jag vet dock inte om han gör så mycket nytta på det här viset...
 
 

11 år som gifta ♥♥♥


Den 25 augusti hade vi vår elfte bröllopsdag, kan inte fatta var åren tar vägen...
Men vi firade inte så mycket denna gången. Eftersom vi har fått ett nytt intresse så åkte vi till lillebror, som jobbar på ett snickeri och rotade igenom deras skräplådor. En massa pallkragar fyllda med fina träsorter och allt skulle brännas. När vi körde därifrån hade vi hela bagaget fyllt med virke att pyssla med. Kul kul! Men jag firade ändå med blommor och champagne på kvällen, man kan ju inte ignorera en bröllopsdag ;o)
 
 
 



Just det ja.... jag skulle ju blogga ;o)

Sicken tur att jag inte har så många läsare ;o) sorry Hannah och Eva för min frånvaro. Jag har stimmat runt med klänningen de senaste veckorna och sen en ny doptavla, så inspiration för bloggning har varit ganska frånvarande. Men nu är den klar och jag har precis tittat på filmen av vigseln. Mina vänner gifte sig inatt i ett kapell i Las Vegas!! Stort grattis till Cilla och Danny ♥
Kapellet livesänder alla sina vigslar och filmerna ligger uppe i åtta timmar, så jag satte mig vid datorn direkt i morse och kunde se dem lova varandra evig kärlek, snyft... Cilla var så fin i min klänning och hade fått smink och hår fixat lite som en 50-tals pinuppa, så himla snyggt! Nu väntar dem ytterligare 2,5 veckor i USA som bröllopsresa, lite avis är jag faktiskt. Tycker att sömmerskan borde fått följa med för att se till att klänningen var pressad rätt och så vidare. Hade inte det varit rättvist?  Här kommer en sneakpeak av klänningen.
 
 
 
 
och här kommer doptavlan. De nyblivna föräldrarna träffades på en resa med Rosa Bussarna på Bali, därav motivet.
 
 
 
 
 

RSS 2.0