Vintershopping

Sist jag var på Gekås i Ullared för att handla vinterkläder så var just jackor inte särskillt billigt  längre. 4-500:- för en vinterjacka. Så det känns inte lönt att åka upp dit bara för att köpa det till oss vuxna eller barnen. Men en jacka behöver jag, för den jag faktiskt köpte på Gekås för tre år sen har gjort sitt och är inte ens särskillt varm. Så jag sladdade in på Stadium Outlet i Kristianstad och klev rakt in i himmelriket. Snacka om prissänkningar! Klart fanns det kläder som fortfarande var dyra, men allt var nedsatt sjukt mycket. Jag hittade en parkas för 390:- som var nedsatt från 1000:- och jag gick därifrån väldans nöjd. Passade även på att köpa strumpor till sonen, 5 par för 40:- som hittat! Spanade även in att de hade fina sparkdräkter (typ onepiece) för endast 290.- och det ska jag ha en dag, det verkar så sjukt skönt att masa omkring i hemma på kvällarna. Men det får vänta till nästa månad. Känns som bra planering att jag körde dit igår, för nu på morgonen är det -1 grad ute och jag hade garanterat frusit häcken av mig i väntan på bussen om jag hade haft min gamla jacka. Fördelen med en parkas är ju förutom att den är varm, att den täcker både rumpa och lår. En  annan guldkant på inköpet är att jag faktiskt kunde köpa den i storlek M, hallelujamoment I tell ya!
 
Efter att jag storhandlat åkte jag vidare till Hässleholms sjukhus för möte med ortopedläkare. Jag var lite skeptisk eftersom mitt senaste möte med läkare där var att jag fick slängt i ansiktet att jag faktiskt är så gammal nu att jag får acceptera att jag har dåliga knän. Jag var 35 vid det tillfället!! Så jag blev positivt överraskad av att  träffa en väldigt trevlig och ganska humoristisk läkare som ingav förtroende. Denna gången är det en knuta i handen under pekfingret som ska opereras bort. Piece of cake enl läkaren som sa att det minsann räcker med lokalbedövning. Så nu är det bara att vänta på kallelse och hoppas att det inte dröjer för länge.
 
.... och sist men inte minst, idag är det fredag! Det är helg och jag ska inte jobba... aldrig mer helg wihooo!!
 
Glöm nu inte ställa om till vintertid på söndag vänner, ha en riktigt go helg!

Dags för vinter

På söndag är det dags för vintertid och ställa tillbaka klockan och det verkar som att vädret har tagit fasta  på det för till helgen kommer minusgraderna för att stanna ett tag. I alla fall varje natt och enl prognosen så ska det komma snö på tisdag kväll i nästa vecka, huvaligen. Får bli till att ta fram vinterjackan nu för fy sjutton vad jag frös igår kväll när jag väntade på bussen. Tacka vet jag när Resecentrum fanns kvar (för Hannah, de har rivit hela skiten nu och vi får stå vid en tillfälligt hållplats vid cykelaffären) nu finns det inte ens en kur att gå in i om det regnar. Vi har äntligen beställt hem pellets så att vi kan få lite värme inomhus också, så vilken dag som helst kommer tre pallar pellets, ca 800kg styck, som ska lastas ner i källaren. Bara det arbetet gör ju att man blir varm.
 
Sen är det mys i soffan som gäller, helt enligt misens tycke.
 

Nytt husdjur......

Sonen har fått köpa sig ett nytt husdjur, jag var mycket tveksam först men gav med mig till slut.
Här i ligger en liten majsorm, katten tycker det ser ut som man och försöker ta sig in på alla sätt och vis.
 
 
Blomman som ormen ligger på är liten, en sån man har i en minikruka, så ni förstår ju hur liten den är. Än så länge i alla fall.
 

Längtan till julen.

Läste ett inlägg på underbaraclaras.com härom dagen om längtan till julmys och fina vinterlandskap och det hade hon toppat med helt underbara bilder från den norrländska landsbygden inbäddad i gnistrande vit snö. Då kan man inte annat än att börja längta efter julpynt och tända ljus och adventsljusstakar. Nåja jag får väl vänta en månad till innan jag sätter igång och under tiden kika på nätet och i affärer där de faktiskt redan har börjat sälja julsaker.
 
En kollega kläckte den briljanta idén att vi skulle samlas och pynta vår egen lokal på jobbet. Så nu har vi bokat att vi ska träffas torsdagen innan första advent och alla ska gräva i sina gömmor och hitta gardiner, dukar och pynt som man inte använder hemma. Sen pyntar vi järnet och dränker in vår hörna i julfeeling. Dagen efter får vi fredagsadventsmys av en annan kollega som bjuder på lussekatter och annat gott. Måste säga att jag stormtrivs i mitt nya team, där är alla likna galna och vi gör inget halvhjärtat utan gärna lite överdrivet, more is more so to speak.
 

Vart tog fritiden vägen?

Efter 3 veckor på nya jobbet så börjar man så smått komma in i vissa rutiner, men det här med att hinna med saker mitt i veckan är ju ett äventyr för sig. Bara en sån simpel sak som att boka tid till frissan. Jag kan tidigast ha en klipptid 17:30 och det endast de dagar jag slutar vid fyratiden. Hur lätt är de tiderna att hitta tror ni. Min gamla frissa var iväg i amerikalandet i tre veckor på bröllopsresa och jag väntad med spänning på att hon skulle komma hem igen, för jag började känna mig långhårig. Efter att ha försökt få klipptid under nästkommande tre veckor efter att hon kom hem så gav jag upp. Hade fått tips om en annan frisör som skulle vara jätteduktig och som jag till min stora glädje upptäckte har öppet till 20 två dagar i veckan. Så nu har jag bytt, varit och klippt både mig och dottern och vi är helnöjda.
 
De senaste två helgerna har vi haft kalas för barnen som fyllt år och då har jag passat på att införa lördagsstädningen. För det hinner/orkar jag inte med i veckorna. Så nu kör vi städning på förmiddagen varje lördag och sen är det helgfrid som gäller. Då ska jag bygga ihop en utomhustermometer till min moster, en sån där av drivved med marint tema. Återkommer med bild när den är färdig.
 
Jag har även tänkt länge att jag ska köpa snittblommor varje fredag och på så sätt förstärka helgkänslan, men när jag sen kommer till ICA så finns där bara tråkiga buketter till hutlösa priser. Så igår gick jag till torget i stan och köpte av de asiatiska torghandlarna. Snacka om skillnad!! En uppsjö av underbara buketter till billiga priser. Denna gången köpte jag rosa liljor för 39:- och de doftar ljuvligt här hemma. Köpte även en stor fin ljung för endast 25:- och den ska jag planter i en kruka och sätta på trappen.
 
Ha en trevlig helg vänner!!

Familjehelg Bokenäs

I slutet av september åkte vi upp till Uddevalla för en familjehelg anordnad av Narkolepsiföreningen iom att sonen är en av de drabbade efter influensavaccinet för ett par år sedan. Bokenäs spa var vi på, en helt underbar anläggning vid västkusten och hela helgen var helt fantastisk. Både för sonen som äntligen fick träffa andra drabbade och jämföra erfarenheter och för oss föräldrar som fick massor med bra information och tips, både från andra föräldrar, föreningsstyrelsen och de advokater som jobbar för oss drabbade. Det blev många skratt och lite tårar och vi åkte därifrån med känslan av hopp och gemenskap och att vi inte är ensamma. Nedan kommer lite bilder från den underbara naturen som omgav anläggningen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0